Meeuwen
Zilvermeeuw
Een zilvermeeuw (Larus argentatus) eet bijna alles. In hun natuurlijke kust omgeving vooral mosselen, krabbetjes en wormen. In de stad allerlei afval. Ze vissen zelf niet of nauwelijks, maar lusten wel degelijk vis en visafval. De jonge zilvermeeuw is overwegend bruin en krijgt stap voor stap het verenkleed van de volwassene. De zilvermeeuw eet vrijwel alles, ook brood en patat. Hij broedt in kolonies in duingebieden. Omdat vossen de nesten daar leegroven, neemt de zilvermeeuw steeds vaker zijn toevlucht tot daken in steden.
Een kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus) Zijn snavel en poten zijn diep donkerrood, kop en keel zijn donker chocoladebruin. Ze hebben een smalle, witte oogring. Vanaf de hals verandert de kleur in wit. Die kleur loopt door in de onderdelen en de staart. Mantel en dekveren zijn zilvergrijs. Zijn slagpennen zijn ook wit, met een zwarte punt. In de winter is de onderkant van de vleugel donkerder.
Drieteenmeeuw
Een drieteenmeeuw (Rissa tridactyla) is meer een oceaanvogel. De vogel heeft een grijze rug en een ietwat donkerdere mantel. De onderzijde is overwegend wit. De driehoekige vleugelpunten zijn zwart. Hij heeft donkere poten, donkere ogen en een groenachtig gele snavel. De lichaamslengte bedraagt 40 cm.
Ross' meeuw (Rhodostethia rosea) is een zeevogel. Ross' meeuw lijkt veel op de kleinere dwergmeeuw (24 tot 28 cm) en ook het verenkleed is vergelijkbaar. Ross' meeuw is echter groter en heeft wat langere vleugels en een langere, wigvormige staart. In de zomer zijn volwassen vogels vaalgrijs op hun bovendelen, hebben ze een witte onderkant met een roze waas op de borst en een zwarte ring in de nek. (Wikipedia)
Kleine mantelmeeuw
De kleine mantelmeeuw, ook wel bekend als de dwergmeeuw, is een vogelsoort die onderdeel uitmaakt van de meeuwenfamilie. Deze soort wordt gekenmerkt door een wit verenkleed, grijze vleugels en een kenmerkende zwarte kop. De kleine mantelmeeuw komt veelvuldig voor langs kusten en in kustgebieden, waar zij zich voedt met vis, schaaldieren en organisch afval. Het broedgedrag van deze vogels vindt doorgaans plaats in kolonies, gelegen op rotsachtige kliffen of eilanden.
De kleine mantelmeeuw staat bekend om haar luide roep en indrukwekkende vliegvaardigheden. Het betreft sociale dieren die in groepsverband leven en communiceren via diverse geluiden en gedragingen. Deze meeuwen vervullen een belangrijke ecologische functie binnen kustgebieden en vormen een karakteristiek element van het Nederlandse kustlandschap.